Nagels lakken voor dummies

Large
Nagels lakken. Het klinkt zo makkelijk, maar hoe vaak ga je niet de fout in? Het gebeurd meer dan je verwacht. Voor zover ik het weet heb ik nog nooit mijn nagels kunnen lakken zonder dat er iets mis gaat. Ofwel leg ik een tweede laag terwijl de eerste nog niet droog is waardoor het lelijk word, of ik stoot ergens tegen, noem maar op. Hier heb je dus een aantal basis tips om je nagels perfect van een mooie kleur te voorzien.

Verwijder de oude lakresten grondig met een zachte nagellakremover. Overtollige nagelriemen week je een beetje los met een nagelriemverwijderaar. Daarna kun je die met een bokkepoot probleemloos verwijderen. Schuif daarna de nagelriem voorzichtig terug.

Om je nagels tegen verkleuring te beschermen of om oneffenheden weg te werken is een transparante basecoat geen slecht idee. Doe een druppel basecoat op het midden van de nagel en trek een streep naar boven. Vervolgens trek je een streep in dezelfde richting links en rechts. Het is wel belangrijk dat de basecoat de hele nagel bedekt. Ga pas verder als je er zeker van bent dat de basecoat goed droog is, anders mislukt de tweede laag zowiezo.

De gekleurde nagellak breng je op dezelfde manier als de basecoat aan. Ik raad aan om de kleur in twee dunne laagjes aan te brengen, in plaats van in één dikke laag. Daarbij is het erg belangrijk dat je de eerste laag goed laat drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Lak de gekleurde lak niet helemaal tot aan de nagelriem, maar laat een smal randje over. Het is natuurlijk wel belangrijk dat dat randje overal even breed is. Kleine foutjes kun je met een een speciale correctiestift wegwerken. Die kun je vinden bij Essence. Laat daarna de nagellak goed drogen, en je bent klaar!

6 opmerkingen:

 1. Waar vind jij die foto's?

  En superleuk! Ik kan ook niet nagellakken zonder dat ik iets fout doe haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hihi. Maar ik heb het inmiddels niet meer nodig hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grote tip als je het lastig hebt met je niet dominante hand. Blijven proberen (:!

  BeantwoordenVerwijderen