Ombre hair

Nnl0lpmsbg8_large

Hey iedereen! Je hebt het vast wel al gemerkt, maar is al een tijdje een nieuwe trend aan de hang. Namelijk ombre, wat beter bekend is onder de naam dip dye. Heel wat sterren hebben de dag van vandaag dit kapsel, maar je ziet het de laatste tijd meer en meer in het dagelijkse leven verschijnen. Gewaagd? Ja, dat is het zeker, maar het is ook gewoon mooi! Het leek me wel leuk om hier een blog over te schrijven, en dat heb ik dan ook gedaan. Lees dus snel verder!Tumblr_m9zvrdrwsn1qcruzoo1_500_largeTumblr_mk2uwnyekn1qdlx8eo1_500_largeRandomins-2-33_large


Er zijn heel wat verschillende soorten dip dye. Zoals je op de bovenstaande foto's kan zien, gaat het van donker naar licht, maar het blijft in dezelfde kleurtinten. Dit komt het meest voor, en is dan ook het simpelst om zelf te doen. Gewoon je haar laten afbleken, en je bent klaar! Ik heb dit zelf ook uitgeprobeerd, en het was echt een makkie. Deze methode word erg vaak gebruikt bij brunettes, maar je ziet ook blondines met dip dye. Wat je iets minder ziet, maar ook erg leuk is, is als je opvallende en onnatuurlijke kleurtjes kiest, zoals blauw, paars, roze en zo voorts. Mijn favoriet hierbij is rood. Ik heb altijd al een zwak gehad voor rood haar, en toen ik rode dip dye zag was ik meteen verkocht. Je kunt het ook zien op de tweede foto.


577467_156215994540686_388841556_n_largeTumblr_mk84k7bbff1s8wk2mo1_400_largeTumblr_midfcbjpp81r9xhnzo1_500_large

Wat je ook vaak ziet, zijn meisjes met enkel de haarpuntjes in een ander kleurtje, die totaal verschilt in kleur. Dus niet een tintje lichter, maar wat gewoon een volledig ander kleur, wat meestal een opvallend kleurtje is. Hiermee bedoel ik roze, paars, blauw, ... Meestal is de bovenkant dan nog hun natuurlijke haarkleur, bijvoorbeeld blond met roze puntjes, maar soms zie je ook blauw met paarse dip dye, zoals bij de tweede foto. Ook dit is heel erg leuk, alleen heel erg gewaagd!

Spreekt deze trend jou net zoals mij heel erg aan, en denk je erover om je haar ook zo te laten doen? Hou er dan rekening mee dat het heel erg ongezond is. Voor de tweede methode kun je gewoon uitwasbare kleuring gebruiken, maar bij de eerste moet je echt iets kopen wat je haar bleker maakt. Dit is erg ongezond, en beschadigd je haar. Mijn haar is hierdoor zeker 5 cm afgebroken, dus hou er zeker rekening mee! Wat vind jij van ombre? Laat het weten in de comments (:

8 opmerkingen:

 1. Ik wil het wel, maar mag het niet :c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders deden er eerst ook vervelend over, maar uiteindelijk mocht het toch c:

   Verwijderen
 2. Kweet niet hoor...
  Lijkt me wel leuk opzich,maar niet om zelf te doen denk ik Xd
  XXX Deentjegirl (Van vp)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er best tevreden over, dus ik raad het zeker aan hoor!

   Verwijderen
 3. Ik vind het echt heel erg vet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mag wel ombre van me ouders weet alleen niet of het mij of me moeder zelf zou lukken. Heb ook geen zin om dan met vreemd haar naar school te moeten enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ging het best gemakkelijk, maar misschien kun je het bij de kapper laten doen als je het echt niet durft.

   Verwijderen