DIY lipscrubs

Tumblr_mkungyhiwq1qbes2ao1_1280_large
Met de temperatuursverandering van winter naar lente krijg ik altijd erg veel last van gesprongen lippen en vervelende velletjes. Nu deze periode ein-de-lijk is aangebroken heb ik er jammergenoeg weer last van en ben ik op zoek gegaan naar een aantal lipscrubs om zelf te maken, en ik heb een aantal receptjes gevonden. Aangezien ik vast en zeker niet de enige ben die dit probleem heeft deel ik het met jullie.Honingscrub
Wat heb je nodig?
-Vaseline
-Honing
-Bruine suiker
-Eventueel olijfolie

Hoe begin je eraan?

Neem een klein bakje en doe daar één theelepel suiker in. Daarbij doe je twee theelepels honing en als laatst een klein bolletje vaseline (iets groter dan een erwt). Roer dit alles tot het een fijne substantie wordt (niet te dik, niet te dun), dit kun je bijvoorbeeld met een wattenstaafje doen. Nu je dit gedaan hebt kun je de lip scrub gaan gebruiken!

Hoe gebruik je hem?
Doe alsof je lippenbalsem opbrengt. Breng dus een beetje van de substantie aan op je lippen en draai rondjes met je vinger. Het is niet erg als er iets in je mond komt, omdat het eetbare producten zijn kun je dit dus ook opeten als je dat lekker vindt. Ben je klaar met scrubben, pak dan een doekje en haal het van je lippen af (of lik het op, haha). Je merkt gelijk hoe zacht je lippen zijn en je velletjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!Il_570xn.405700814_mo53_large

Oliescrub

Wat heb je nodig?
-Een theelepeltje olijfolie
-Vaseline
-Een beetje water
-Kristalsuiker

Hoe begin je eraan?
Neem wat vaseline en doe dat in een potje, daar doe je dan een paar druppels water bij. Nu moet je dit goedje mooi prakken en roeren tot het je goed genoeg lijkt. Doe er nu 1 theelepeltje olijfolie bij. De hoeveelheid suiker pas je aan op hoe ruw je de scrub wilt. Dan roer je alles goed door elkaar, en je bent klaar!

Extra: Omdat er suiker en olijfolie inzit raad ik het aan in de koelkast te bewaren dan blijft het langer goed, doe je dit niet dan is het ongeveer 1 maand houdbaar.


Hopelijk heeft dit jou geholpen! Probeer jij het zelf ook?

2 opmerkingen: