Essence kwasten

Het is niet gemakkelijk om goede kwasten te vinden die ook nog eens budget proof zijn. Laatst ging ik shoppen in Brugge aangezien ik dringend nieuwe kwasten nodig had, en ik heb er een aantal meegenomen om uit te proberen. Ik heb onder andere de volledige collectie van Essence gekocht, die bestaat uit twee brushes voor het gezicht en drie voor de ogen. Lees hier dus mijn mening.

Prijs (v.l.n.r.)
Gel Eyeliner kwast: €1.49
Smokey Eyes kwast: €1.29
Oogschaduw kwast: €1.29
Poeder kwast: €2.99
Blush kwast: €2.79


Gel Eyeliner kwast
De eerste kwast op bovenstaande foto is er eentje om gel eyeliner op de brengen. Ik vind deze niet zo goed, aangezien de haartjes te los staan en je niet echt een mooi dun lijntje kan tekenen. Hij is wel goed om een kleurtje aan te brengen onder de onderste wimpers.

Smokey Eyes kwast
Ik ben heel erg tevreden over deze kwast! Hij is zeer zacht en werkt goed om kleur aan te brengen of te blenden. Echt een handig kwastje waar je eigenlijk wel alles mee kan doen. En zoals de naam wel al doet vermoeden, is hij ook zeer handig voor smokey eyes.

Oogschaduw kwast
Deze kwast doet precies wat hij zou moeten doen, en hij doet dat ook zeer goed voor deze prijs. Hij neemt genoeg kleur op en brengt die ook weer heel goed aan op je ooglid.

Poeder kwast
Van deze kwast ben ik niet echt onder de indruk. Hij neemt niet zo veel poeder op, en de haartjes staan ook niet dicht genoeg op elkaar. Hij is wel heel erg zacht, maar voor de rest is hij niet zo super.

Blush kwast
Ik vind dit echt een zeer aangename kwast! Hij valt ook lekker op door de fel roze kleur, net ietsje meer dan de andere kwasten die ook leuke opvallende kleurtjes hebben. Hij is schuin afgesneden, wat ik persoonlijk het fijnste vind bij een blush kwast. Hij pakt niet te veel kleur op, maar dat vind ik in dit geval niet erg. Van blush heb je namelijk snel te veel op, en met deze kwast heb je daar dus geen last van.


Aanraders: Smokey Eyes kwast, Oogschaduw kwast, Blush kwast
Afraders: Gel Eyeliner brush, Poeder kwast

Dus mijn conclusie? Ik ben eigenlijk best tevreden. Ze zijn misschien niet zo goed als de duurdere professionele brushes, maar voor deze prijs vind ik ze erg goed. Ik ben aardig verrast! Als je dus op zoek bent naar basis kwasten raad ik deze zeker aan. Ze zijn niet allemaal even super, maar ze kunnen er wel mee door.

4 opmerkingen: