Vintage shopping

Tumblr_m3lo01ybat1r7hntro1_500_large
Vintage shopping is erg leuk om te doen. Je hebt niet veel geld nodig, en toch kan je heel wat leuke dingen vinden die vast niemand anders in je omgeving heeft, en dat aan een laag spotprijsje. Maar je kan ook grote miskopen doen! Hou daarom altijd rekening met deze tips.


Koop niet te snel
Omdat het niet zo duur is, geef je sneller geld uit. Maar dat het goedkoop is, wil natuurlijk niet altijd zeggen dat je meteen alles moet kopen waar je niet zeker van bent! Laat het dus liggen als het veel te groot is of als het beschadigd is, je zal het waarschijnlijk toch niet dragen. Hoe goedkoop het ook is, als je er niet zeker van bent en je het nooit draagt is het verspilling. Dan koop je beter iets in de H&M wat iets meer kost maar wat je wel draagt.

Maat
Zoals ik al zei, moet je niks kopen als het 10 maten te groot of te klein is. Maar meestal moet je niet naar de maten kijken, die kunnen namelijk erg verschillen van de maten die wij kennen. Kijk dus naar de vorm en lengte, en als het mogelijk is pas het dan. Wie weet kan je er toch iets van maken met een leuk riempje.

Combineren
Voor je iets koopt, denk dan eerst eens na wat je allemaal al hebt hangen in je kleerkast. Past het stuk wat je wil kopen er wel bij? Want de stijl in de vintage winkels past vaak niet bij alles, hou daar dus rekening mee. Als je het nergens mee kan combineren ben je er ook niet veel mee, en dan kun je het ook niet dragen. En dat is zonde!


Hopelijk hadden jullie er iets aan en denken jullie eraan als je nog eens gaat thrift shoppen!

8 opmerkingen:

  1. Goede tips! Ik heb ook vaak dat ik heel veel dingen verzamel om te passen en ik me in het pashokje al bedenk dat ik de helft toch niet ga dragen. En dat van die maten klopt! Ik heb echt vaak hele rare maten, omdat het dan Italiaanse of Amerikaanse maten zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips! Ik hou ook ontzettend veel van vintage shoppen - al moet je er wel veel meer tijd voor uitrekken dan als je 'normaal' gaat winkelen.

    BeantwoordenVerwijderen